søndag 29. mars 2009

Er Dehli en deilig by?

Er kua hellig? Svaret er ja. Om Dehli er en deilig by, er vel kanskje opp til den enkelte aa bedoemme. Deilig i ordets rette forstand er den neppe. Den er ikke rein. Den er ikke direkte koselig. Den er ikke direkte vakker heller. Men den er altovergripende. Den er sinnsyk. Den har saa mange lukter og farger og nyanser at det er, som alle sier - ekstremt vanskelig aa beskrive.

For aa si det saann: Det likner ikke veldig paa okseloepet i Pamplona naar haltende kuer sniffer deg oppetter leggene. Druntende, moekkete - og kanskje litt triste. Men beundret....og helt ubesvaeret av det et hvert vettugt menneske faar unormalt hoy puls av. Biler og rikshawer og mopeter som gasser forbi deg, evig tutende i soela. Unormalt mange fans av Kirstis store oereringer som ikke paa noe vis akter aa la komplimentene vaere usagte. Gjoerme mellom taerna (kjipplkjappene er paa!!!), klam hud under t-skjorta, rar mage (vi vet ikke om det er noe vi har spist eller om det handler om en helt normal tilstand av sjokk) og en vedvarende lukt i nesa som paa ingen maate er saa guffen som vi ble forespeilet. Det lukter bare....India?

Siden vi dro har vi sovet i omtrent tre timer. Boomboom og Dirty Doris ble selvfoelgelig stoppet i tolla - paa innenlandsreisen. For hva? En halv flaske Baileys og to smaa toysete minivodkaflasker med okse paa. Det er noe helt spesielt naar folk med gevaer stopper deg i tollen. Og med den der evige ristingen paa hodet - man kan bli litt skremt av det. Med litt lite sovn er det lett aa ty til paranoia: Kasjotten neste. I beste fall en handske opp der bak. Fock.

Slik gikk det ikke. Vi bare ordnet opp. Naa staar boosen paa vaert utmerkede hotellrom sammen med varene vi allerede har rukket aa handle inn. Oh no!!! Tretten kroner for ei bukse!! 45 kroner for en bedre middag bestaaende av de deiligste indiske retter og to oel paa hver.

Vi liker India. Vi liker Dehli. Og det skulle vise seg at vi likte den vesle muslimske mannen i nabosjappa, som selv mener han er klin lik Adam Sandler ("calll mee Adamm, pllease") saa godt at vi, like godt, etter fem minutter i friluft, fant oss selv i en tilstand saa euforisk at vi likegodt booket alle de seks neste dagene med ham. Naa skal vi legge Rahjastan for vaare foetter. Taj Mahal, tigersafari, Jaipur, landsbygd og smaabyliv, full Dehli-guiding og et og annet hellig sted. Fem netter paa hotell, egen sjaafoer og flyreise til Kerala. 2000 kroner. Det er til aa leve med.

Det som er mindre lett aa leve med akkurat naa, er hvor troette vi er. Kirsti gjesper saa hoyt at hun nesten svelger sitt eget hode. Og jeg har like seige knaer som kuene paa utsiden og har omtrent det samme utrykket i oynene.

"Dehli is Disneyland!!!", sier Adam. Jeg tror neppe han har vaert i Disneyland. Hoyst sannsynlig kommer han ikke dit noen gang heller. Og hvorfor skulle han det? Dette er pokker saa mye kulere...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar